Een fotografie workshop bij The New PhotoSchool

Fotografie workshop

Afgelopen weekend had ik dan eindelijk de fotografie workshop. Als hobby fotograaf wil ik altijd meer leren, want er zijn altijd wel manieren te vinden om meer resultaat te halen uit dezelfde situatie. Alleen moet je natuurlijk wel weten hoe je dat voor elkaar krijgt. Een mogelijkheid is veel oefenen, maar ik kon eigenlijk wel een handje gebruiken. Al waren het maar kleine tips of richtlijnen. Met dat idee in mijn achterhoofd ben ik rond gaan kijken naar eventuele cursussen die me kon helpen.

Belichting

Een geschikte fotografie workshop

In eerste instantie ben ik het gaan googelen. Hierbij kan de website van The New PhotoSchool bovenaan te staan en besloot ik eens te kijken. De website was van twee professionele fotografen met grote namen in de business. Naast hun werk verzorgen zij ook alle workshops, waarbij ze je ook echt alles gaan leren. Bij de verschillende workshops was mijn oog gevallen op de driedaagse fotocursus. Gedurende deze dagen leer je alles over belichting, poses, het aansturen en nabewerking. Dit wordt gecombineerd met portret-, model- en naaktfotografie. Door de kleine groepen krijg je daardoor ook genoeg tijd en ruimte om te groeien als fotograaf.

Kwaliteit

Een vette plaat

Eén ding is inderdaad zeker, je leert een hele hoop tijdens de fotografie workshop. Dit was ook gelijk even terug met de voeten op aarde. Zelf dacht ik dat ik aardig overweg kon met een camera, maar eenmaal begonnen ging er een wereld voor me open. Dit is natuurlijk wel het voordeel van les te krijgen van vakmensen. Ze kennen alle kneepjes van het vak, maar ze nemen je ook echt mee in hun verhaal. Je bent samen bezig en daar heb ik ook veel van geleerd. Maar één ding ga ik nooit meer vergeten. Ik liet mijn foto zien aan Hans Toonen en toen zei hij “Kijk, dat is een vette plaat”. Nu heb ik mezelf ingeschreven voor een andere cursus van ze en ga ik weer net zo’n mooie resultaten boeken.