Bedrijfsfotograaf nodig, waar op letten?

Stockfoto

Een bedrijfsfotograaf is natuurlijk een enorm goede investering in je bedrijf. Wel kan het soms hoog in de kosten zijn, waardoor je extra goed moet op letten bij het inschakelen van een bedrijfsfotograaf. Worden de afbeeldingen in hoge kwaliteit aangeleverd? Wat zijn de totale kosten? Geeft de fotograaf instructies hoe het personeel het beste op de foto’s kunnen staan? Antwoorden op dit soort vragen is natuurlijk fijn om te weten. In dit blog leg ik de drie belangrijkste punten uit voor het inschakelen van een bedrijfsfotograaf.

Kwaliteit

Belangrijk om te weten is of de fotograaf daadwerkelijk een goede fotograaf is. Om hierachter te komen is om hierover in gesprek te komen en om zijn portfolio te vragen. Zo kan je zelf er snel achter komen of de foto’s van hoge kwaliteit zijn en of het ook jouw smaak is. Iedere fotograaf heeft natuurlijk zijn eigen smaak om de foto’s te nemen en te bewerken. Kijk daarom goed of de foto’s bij jouw passen en of ze van hoge kwaliteit zijn.

Fotograaf

Prijs

Natuurlijk is de prijs net zo belangrijk als de kwaliteit. Kom je na een aantal gesprekken achter dat de prijs ver boven je budget ligt, dan heb je alle tijd er voor niks ingestoken. Zorg daarom dat je in het eerste contactmoment al vraagt naar een prijsindicatie. Op deze manier weet jij gelijk of de fotograaf in het budget past. Bespreek daarom altijd de bedrijfsfotograaf tarief.

Afspraken

Punt één en twee vallen goed samen met de laatste punt: goede afspraken maken. Hoe worden de foto’s gemaakt, worden ze netjes afgeleverd, wat als het slechte foto’s zijn, wat zijn alle kosten? Dit zijn vragen die je niet achteraf wilt gaan stellen. Zorg daarom dat alle afspraken duidelijk met de fotograafworden gemaakt om problemen in de toekomst te voorkomen. Tip: zorg dat de afspraken op papier komen te staan.