Een café om nooit te vergeten

Voor veel mensen is het openen van een eigen horecabedrijf een droom. En dromen, die zijn er om uit te laten komen. Dat betekent: handen uit de mouwen en aan de slag. Maar waar moet je nu aan denken wanneer je een bedrijf opricht, in dit geval een café bijvoorbeeld? In deze blog vertel ik je daar over. Zo heb jij straks een goed beeld van wat je wilt, lees je mee?

Uniek op de markt

Er zijn natuurlijk tal van horeca zaakjes in Nederland. Je moet dus iets vinden wat er nog niet is en dat opzetten. Wat maakt jouw bedrijfje uniek? Waarom moeten mensen juist naar jou toe? Dit zijn goede vragen om jezelf te stellen. Wat kan jij bieden, zodat je er tussenuit sprint en men bij jou terug blijft komen. Deze vraag staat redelijk centraal wanneer je een bedrijfsplan opricht. Vaak is dit namelijk ook het onderwerp waarop je je bedrijf aan klanten probeert te ‘verkopen’.

De gekozen doelgroep

Samen met de vraag “Wat maakt jouw bedrijf uniek?”, hangt de vraag “Voor welke doelgroep is jouw bedrijfje?”. Je kan dit heel goed voor jezelf beslissen als je al een idee hebt van wat voor soort café je denkt te gaan runnen. Heb je dat echter nog niet duidelijk voor jezelf? Doe dan eens je ogen dicht, wat zie je voor je? Het gaat er immers om dat een droom in vervulling gaat, hoe ziet die droom er dan uit? In deze fase van ontwerpen en bedenken staan jouw grootste wensen nog boven de ‘realistische opties’. Daarna moet je natuurlijk wel gaan kijken wat wel en niet kan, maar voor nu mag je nog los met je fantasie.

Voeg iets persoonlijks toe

Een persoonlijk restaurant slaat vaak het meest aan. De inrichting helpt daar veel aan mee. Kies voor iets huiselijks of juist iets stoers, een stijl die bij jouw café past, waar het voor staat en wat het serveert.

Dan komt de marketing. Hoe verkoop je nu zo’n bedrijf en hoe zorg je dat mensen terug blijven komen? Nou bijvoorbeeld met branded photo frames. Dit zijn foto’s die gasten tijdens hun verblijf kunnen maken en mee kunnen nemen als souvenir. Om de foto zit dan een lijstje in de stijl en met de naam van jouw bedrijf. Leuk en persoonlijk! Je vindt dit product bij het bedrijf Photoflyer.

Weet jij al hoe jouw café eruit gaat zien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *