Terug naar de gedrukte foto

Tegenwoordig gaat steeds meer digitaal. Mensen slaan alles op, op de telefoon, tablet, computer enzovoorts. Ook kiezen steeds meer bedrijven ervoor om volledig papierloos te gaan. Ze laten doen de printer weg en gaan over op een ‘paperless office’. Op zich een goede ontwikkeling voor het milieu en het kappen van bomen. Maar toch is deze overgang naar volledig digitaal ook best zonde. Denk bijvoorbeeld aan foto’s. We maken allemaal ontzettend veel foto’s. We hebben digitale camera’s en natuurlijk fantastische camera’s op onze smartphones. Voor velen van ons zijn foto’s manieren om onze herinneringen op te slaan. Maar een echt mooie foto mag toch wel meer dan verloren gaan in de vele foto’s en screenshots opgeslagen op je telefoon. Deze foto’s verdienen het om uitgeprint te worden. In dit artikel bespreken we waarom we terug moeten naar de gedrukte foto.

Hoge kwaliteit drukwerk

Je foto’s op een scherm bekijken is een stuk minder mooie ervaring dan je foto’s professioneel gedrukt zien. Een goede drukker zoals Profotonet zorgt er met liefde en passie voor dat je hoge kwaliteit fotoafdrukken, premium fotoboeken en wanddecoraties krijgt. Als je een bijzondere foto hebt gemaakt of een foto hebt die een zeer belangrijke herinnering voor je is dan wil je deze foto natuurlijk gedrukt zien.

Fotoboek

Fotoboeken of een fotoalbum zijn een van de beste manieren om bijzondere herinneringen vast te leggen. Je kunt een dergelijk fotoalbum ook heel goed als gift geven. Een geprint fotoalbum heeft veel meer emotionele waarde dan pixels op een scherm. Je kunt het fysiek vasthouden, aan de muur ophangen of op een prominente, zichtbare plek in je woonkamer leggen. Zelfs als het tijdelijk in de kast verdwijnt is het leuk om het jaren later weer met familie en vrienden uit de kast te trekken en de herinneringen te herleven. Geprinte foto’s kunnen zelfs over de generaties heen reiken.

Betere fotograaf

Het printen van foto’s kan ook bijdragen aan het worden van een betere fotograaf. Wanneer je foto’s uitkiest om te printen dan zul je bepaalde keuzes moeten maken. Door dit te doen zie je snel welke foto’s goed zijn en welke niet, en waarom. Dit kan je helpen om een betere fotograaf te worden. Wanneer je de foto’s uitprint zie je meteen de impact van de verschillende hoeken, de zoom, belichting en kadering. De volgende keer dat je fotografeert zal je dit meenemen. Daarom raden we aan om vaker foto’s te drukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *