Wat is een sd-kaart?

Een SD kaart staat voor secure digital. Dat is dus precies wat een sd-kaart doet. Het is een digitale opslagkaart. Het slaat foto’s, video’s en bestanden op. Ze zijn in verschillende formaten en geheugen te verkrijgen. Een Micro sd-kaart is voor in je telefoon en is erg klein, zo klein als een vingernagel. Maar laat de grootte je niet misleiden. Deze micro sd-kaarten kunnen wel tot 1 TB geheugen hebben, dat is maar liefst 1000 GB! In de meeste gevallen hebben we nooit zo veel geheugen nodig bij normaal gebruik. Naast micro sd-kaarten zijn er ook grotere sd-kaarten, deze zijn voor in laptops en camera’s.

Waar let je op bij het aanschaffen van een sd-kaart?

Ben jij op zoek naar een sd-kaart? Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je een sd-kaart gaat kopen. Zoals hierboven beschreven zijn er verschillende groottes en capaciteiten. Heb je bijvoorbeeld een micro sd-kaart nodig voor extra geheugen op je telefoon? Of wil je extra geheugen op je telefoon zodat je voldoende foto’s en video’s op kan slaan? Er is ook een groot verschil in prijsklasse. Voor een 8g micro sd-kaart ben je maar een paar euro kwijt, maar voor maximaal geheugen (1000G) kunnen de kosten oplopen tot wel € 400,-!

Voordelen van een sd-kaart

Er zijn verschillende manieren om kostbare herinneringen en bestanden op te slaan. Dit kan online gedaan worden of door middel van een sd-kaart. Het voordeel van een sd-kaart is dat je fysiek de bestanden bij elkaar hebt. Zo ben je niet afhankelijk van een online server die kan crashen. Ze zijn zo klein en compact dat je ze in het apparaat bewaard, zodat je het niet verliest. Wissel je van apparaat, bijvoorbeeld aanschaf van een nieuwe telefoon? Dan is de sd-kaart zo omgezet. Daarnaast is een sd-kaart een éénmalige aanschaf waar je verder geen kosten meer aan hebt. Met online opslag zoals Dropbox of Google foto’s, heb je vaak maar een beperkt aantal GB beschikbaar voor opslag. Of de dienst is eerst gratis en dan moet je er daarna maandelijks voor betalen. Je zet jezelf dan klem omdat al je kostbare foto’s en andere bestanden niet kwijt wil raken! Zo verdienen online opslagprogramma’s veel geld, wat uit jouw portemonnee komt. Door het aanschaffen van een sd-kaart ben je nergens van afhankelijk en behoud jij de controle over jouw bestanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *